10 kamerplantjes die uw huis zuiveren!

Mike avatar

Mike op 26-01-2015

Kamerplantjes frissen de woonkamer niet alleen op qua uitstraling, maar ze kunnen daarnaast ook daadwerkelijk zorgen voor een "zuivering". Wij hebben 10 huiskamer plantjes op een rijtje gezet die geschikt zijn om uw living qua geur en zuiverheid op te frissen. Sommige plantjes zijn zowel geschikt voor binnen als buiten. Bovendien zijn ze in bijna iedere stijl toe te passen, zoals een moderne of landelijke tuin.

planten woonkamer

Kamerplantjes top 10!

De Klimop

De klimop schijnt dé plant te zijn om de lucht te filteren. Deze bewering komt althans van NASA. Heeft u geen groene vingers? Dan is de klimop een handige oplossing. Deze plant past zich namelijk snel aan is eenvoudig te onderhouden. U hoeft hier dus niet wekelijks mee aan de slag!

klimop

De Rubberboom

De rubberboom is ook zo'n plant die geschikt is voor mensen die niet al te handig zijn in tuinieren: de plant groeit snel, verwijdert daarnaast giftige stoffen uit de lucht en heeft zeer weinig licht nodig. De rubberboom kan daarom op vrijwel iedere plaats staan. U hoeft hierdoor niet speciaal een plekje vrij te maken voor deze plant.

rubberboom

Aloë Vera

U kent de Aloë Vera vast qua naam uit de commercials van shampoo, maar deze plant heeft daadwerkelijk iets toe te voegen in of rond het huis. Wist u bijvoorbeeld dat de Aloë Vera de chemische stoffen die vrijkomen, na het gebruik van schoonmaakmiddelen, zuivert? De Aloë Vera is dus niet zomaar een hype, maar pakt daadwerkelijk slechte luchtjes aan!

Aloë Vera

Philodendron

Ook een lid van de aronskelkfamilie is de Philodendron. Deze plant kan jaren blijven leven, indien u deze met liefde behandeld en goed verzorgd. De Philodendron is te herkennen aan de blaadjes die hartvormig zijn. Een ideale plant qua onderhoud en nog mooi in huis ook!

Philodendron onderhoud

Sansevieria

Tijdens de nacht zet de Sansevieria stikstof om in zuurstof. De meeste andere planten doen dit overdag. En juist daar zit 'm een groot verschil in. Wanneer u de Sansevieria combineert met andere planten, die overdag zorgen voor meer zuurstof, kunt u met een gerust hart leven in uw eigen huis. De Sansevieria is daarom ideaal in de slaapkamer.

sansevieria onderhoud

Bamboe

Nog een telg uit het NASA lijstje met de meest zuiverende planten voor in huis en tuin: de Bamboe! Het is belangrijk dat u deze plant niet te veel in de zon laat staan, kies zijn stekje dus zorgvuldig. Daarnaast vereist de Bamboe veel water en onderhoud. Het is een zeer goede plant voor zuivering van de lucht, maar vergt wel wat kennis in onderhoud.

bamboe onderhoud

Lepelplant

Ook een plant die thuishoort in het rijtje van de aronskelkfamilie is de Lepelplant. Een zeer mooie plant die ook nog eens goed werk verricht. Zo haalt de Lepelplant bepaalde schadelijke stoffen uit de lucht. Met de Lepelplant in huis kunt u er gerust op zijn dat het aantal schadelijke stoffen direct vermindert. Zo leeft u een stuk frissen en gezonder!

Lepelplant onderhoud

Graslelie

Nog zo'n zuiveringsplantje is de Graslelie. Deze houdt uw huis lekker fris en zuiver. De Graslelie is eenvoudig in onderhoud en past eigenlijk altijd wel bij ieder type interieur. De Graslelie is daarom één van onze favorieten en een échte aanrader. De plant is ook niet duur in aanschaf.

Graslelie onderhoud

Geluksbamboe

De Geluksbamboe, ook wel de Dracaena Braunii genoemd, is een plant die binnen de kortste keren tot aan het plafond is gegroeid. Vooral wanneer u de plant een plekje geeft waar veel zon komt, groeit deze als kool. Daarnaast is de Geluksbamboe ook nog eens goed voor de zuivering van giftige stoffen uit de lucht. De geluksbamboe ziet u vaak in allerlei vormen in de huiskamers terug: mensen vinden het leuk om decoratief te werk gaan met deze plant.

geluksbamboe onderhoud

Epipremnum Aureum

De naam, Epipremnum Aureum, is ingewikkeld, maar de plant is zeer eenvoudig te noemen. De Epipremnum Aureum groeit het hardst bij koele temperaturen en u kunt de plant ook nog eens ophangen om er een leuk effect mee te creëren. Wanneer u de Epipremnum Aureum ophangt, groeien de bladeren namelijk naar beneden en dit is zeer decoratief in huis of tuin!

Epipremnum Aureum onderhoud

Plantjes laten verzorgen?

Houd de plantjes goed bij. Dit kunt u bijvoorbeeld door een professionele hovenier laten doen. Zeker de planten die zowel binnen als buiten geschikt zijn, vergen een zeer specifiek onderhoud. Zo kunt u extra lang genieten van dit moois in en rond uw huis en blijft uw living lang fris!


Laat een reactie achter, vinden we leuk!