Beloftevolle Hovenier 2016: het is begonnen!

Mike avatar

Mike op 27-02-2016

Net als vorig jaar, start ook dit jaar weer de strijd om de 'Beloftevolle Hovenier 2016'. De beste studenten van 12 land- en tuinbouwscholen gaan de strijd met elkaar aan. Wie wordt de meest beloftevolle hovenier van Vlaanderen? Dit jaar vindt de wedstrijd voor het eerst plaats in de Tuinbouwschool in Peizegem-Merchtem.

beloftevolle-hovenier-2016

Tuinbouwschool in Peizegem-Merchtem: het terrein!

De Tuinbouwschool van Peizegem is voor het eerst het decor voor de wedstrijd 'Beloftevolle Hovenier' en daar zijn ze trots op: “We zijn natuurlijk erg trots dat de Tuinbouwschool van Peizegem voor het eerst de prestigieuze hovenierswedstrijd mag houden" aldus directeur Dirk Legroux. Afgelopen 24 februari vond al de eerste editie plaats. Delegaties van 3 leerlingen per tuinbouwschool gaan het steeds tegen elkaar opnemen. Dat gebeurt dus op de terreinen van de tuinbouwschool in Peizegem. Ze strijden voor een plaats in de finale van de 'Beloftevolle Hovenier 2016'. Uiteindelijk komen 3 studenten hiervoor in aanmerking, dus er zijn veel afvallers.

De foto

In bovenstaande foto zie je: Glenn De Smet (19), Stijn Jacobs (18) en Gianluca Van Rampelberh (18) van de Tuinbouwschool Peizegem. Zij zijn klaar voor de strijd: “We gaan het beste van onszelf geven”.


Laat een reactie achter, vinden we leuk!