Beton, verrassend veelzijdig!

Mike avatar

Mike op 11-06-2015

Niet veel mensen zouden dromen van een woning met een gesloten bebouwing in de stad met een lastige oriëntatie en een kleine tuin. Echter klinkt dit voor sommigen mensen als een droomwoning. Door enkele slimme ingrepen in de woning baadt het hele huis in natuurlijk licht. Het beton in het interieur zorgt daarnaast voor een verrassend warm effect.

Betonnen terras

Glazen achtergevel

Licht binnenhalen in een rijwoning is niet echt evident. Enkel de voor- en achtergevel zijn er om mee te werken. Hier kwam ook nog eens bij dat de voorkant op het zuiden gericht is. Daarom is de achtergevel, waar de leef- en eetruimtes liggen, een raam voorzien over de volledige breedte van de gevel. Zo valt daglicht tot diep in de woning binnen.

Speel met niveaus

Op het gelijkvloers is gewerkt met een dubbel hoog niveau. Zo vloeien de eethoek op het gelijkvloers en de living op de eerste verdieping in elkaar over. De leefruimte profiteert hierdoor mee van de lichtinval en open sfeer. Voor de tweede verdieping werden twee creatieve oplossingen bedacht om licht binnen te brengen. Een lichtstraat over de hele breedte en aan de voorkant een ruim dakterras met zicht op een park.

Maximale openheid

Om maximale openheid te creëren, waren enkele bepalende keuzes nodig. Bijvoorbeeld het volume van de bureauruimte, deze hangt op aan het plafond erboven. Met massieve betonplaten zijn grote overspanningen van acht meter op de tweede verdieping behaald. Dit was perfect om bijkomende draagmuren of kolommen middenin de woning te vermijden.

Beton in het zicht

Zowel binnen als buiten speelt beton de hoofdrol. Het materiaal is dan ook bewust in het zicht gelaten. Voorbeelden hiervan zijn het plafond en de muren in de keuken. Maar ook de vloeren van het gelijkvloers en de kantoorruimte op de eerste verdieping zijn uitgevoerd in polybeton. Het terras, ook volledig van beton, loopt over in een betonnen zitbank en is voorzien van ronde lichtkoepels. Deze zorgen voor daglicht in de onderliggende kantoorruimte.

Beton is flexibel, snel én goedkoop

Beton is ideaal om een ruwe en natuurlijke inrichting te realiseren. Beton is bovendien een erg praktisch bouwmateriaal. De betonnen vloer zorgt voor een betere werking van de vloerverwarming. Ter plaatse gestort beton is erg flexibel en hiermee is snel te werken. De prefab betonplaten van het plafond en de muren waren ook erg makkelijk te plaatsen. Daarnaast is, niet geheel onbelangrijk, beton erg budgetvriendelijk. Mooi meegenomen wanneer u op zoek bent naar een kostelijk nieuwbouwproject.

Betonnen terras

Wilt u ook genieten van een terras gerealiseerd met beton? Als u meerdere offertes van hoveniers met elkaar vergelijkt in prijs en kwaliteit, kunt u tot wel 40% besparen. Dit is mogelijk door de grote prijsverschillen die hoveniers hanteren. Het aanvragen en vergelijken van offertes voor hoveniers uit uw regio is gratis en geheel vrijblijvend, u zit dus nergens aan vast.


Laat een reactie achter, vinden we leuk!