Een compleet nieuwe tuin met deze 5 tips

Mike avatar

Mike op 20-03-2015

Kan uw tuin wel een opknapbeurt gebruiken? Met onderstaande tips knapt iedere tuin razendsnel weer op, ongeacht het budget! Een kleine tuinrenovatie uitgevoerd door jezelf. Een hangmat om te relaxen, gekleurde bloempotten of een mini-moestuin; het kan allemaal!

Nieuwe tuin

Kleur is alles

Ongeacht de grootte, het soort tuin en de staat van uw tuin; met een beetje kleur geeft u uw tuin een compleet andere uitstraling. Hierin maakt u het zelf zo bont als u zelf wilt; één fuchsia in een groene omgeving breekt al, laat staan als u besluit om meerdere (fel)gekleurde bloemen en bloempotten in uw tuin te plaatsen. Een likje verf op de schutting of gekleurde tuinmeubelen? Een wereld van verschil. Zelfs een gekleurd tafellaken op de tuintafel geeft al een hele andere sfeer. Experimenteer en leef u uit!

Combineer en benut

Niet een hele grote tuin of juist wel een grote tuin maar deze wel geordend houden? Er zijn tal van accessoires op de markt die multi-functioneel zijn. Of kunnen zijn. De opbergbox voor de (lig)kussens promoveren we eenvoudig tot zitbankje door er een kussen op te plaatsen. Hetzelfde geldt voor dat saaie (bijzet)tafeltje; een hip kussen er op en we hebben een stoere poef. Uitschuifbare tafels, tuinmeubelen die volledig in elkaar kunnen worden geschoven; wie een beetje zoekt vindt al gauw genoeg mogelijkheden om tuinmeubelen en accessoires te combineren en zo te genieten van een geordende tuin waar spulletjes voor handen zijn, maar niet in het zicht liggen.

Take a breath and relax...

Veel mensen vinden hun tuin of balkon dé plek om te relaxen. Kijk eens rond voor hangmatten, schommelbankjes, zitzakken en andersoortig 'relax-meubelen'. Zelfs voor het kleinere budget zijn hier tal van mogelijkheden in te vinden. Take a breath and relax!

Klein kan groots zijn

Zelfs op het kleinste stukje balkon of terras kunt u creatief zijn. Moet u misschien zelfs wel creatief zijn. Geen grondoppervlak? Ga de hoogte in! Bloempotjes verticaal aan een rek is leuk om te zien en plaatst u hier kruiden in, dan heeft u direct een mini-moestuin tot uw beschikking. Ieder jaar andere planten in de plantenbakken? Kies voor eenjarige planten. Zo heeft u ieder jaar een andere uitstraling. Pas bij deze derde tip zeker ook de eerste twee tips toe. Dan kan klein ineens heel groots worden!

Laat het weer geen beperking zijn

Veel mensen genieten alleen van hun tuin als de zon schijnt. Laat het weer geen beperking zijn! Een overkapping of een (zelf gemaakte) pergola in combinatie met een vuurkorf biedt uitkomst tijdens de zachte herfstavonden. Nog meer sfeer brengen? Denk dan eens aan een buiteninstallatie voor de muziek en sfeervolle verlichting.

Wanneer u er helemaal een feestje van wilt maken is een praktische buitenkeuken het einde. Zelfs een winterbarbecue behoort dan tot de mogelijkheden!


Laat een reactie achter, vinden we leuk!