Hovenier inhuren; wat kost het?

Mike avatar

Mike op 23-06-2014

Een hovenier inhuren is ideaal wanneer u zelf niet voldoende tijd of geen behoefte hebt om uw tuin aan te leggen of te onderhouden. Het is in zo'n geval handig om ongeveer te weten wat het kost om een hovenier in te schakelen, zo kunt u ook alvast een inschatting maken voor uw budget. De kosten van een hovenier zijn onder te verdelen in drie verschillende categorieën; tuinontwerp, tuinaanleg en tuinonderhoud. We bespreken deze categorieën hieronder.

Hovenier inhuren

Hovenierskosten per categorie

Ontwerpen van de tuin
Een hovenier of tuinarchitect rekent voor het ontwerpen van een tuin doorgaans een vast bedrag. De kosten van het tuinontwerp hangen dan af van de grootte van uw tuin. Wanneer uw tuin groter is dan 300m2, dan wordt er vaak met een prijs per m2 gerekend. Des te groter uw tuin, des te lager de prijs is per m2. De gemiddelde prijs ligt op zo'n €2 per m2.

Aanleggen van de tuin
Als uw tuin ontworpen is, kunt u er voor kiezen om deze te laten aanleggen door een hovenier. De kosten hiervan zijn uiteraard afhankelijk van uw wensen. Zo zijn bepaalde materialen en producten goedkoper dan andere. Grofweg kan er voor de kosten van tuinaanleg worden uitgegaan van zo'n 75 euro per vierkante meter, dit is inclusief arbeidsuren en materiaal.

Onderhouden van de tuin
Voor het laten onderhouden van uw tuin door een hovenier zijn de prijzen afhankelijk van de grootte en inrichting van uw tuin. Sierplanten en andere beplanting hebben bijvoorbeeld ander onderhoud nodig dan gras of bestrating. Voor tuinonderhoud zal de hovenier dan ook een offerte opstellen die afgestemd is op uw tuin. Het uurtarief van een hovenier ligt rond de €40 tot €55.

Extra kosten
Houdt u ook rekening met extra kosten zoals bijvoorbeeld voorrijkosten of afvoerkosten van het tuinafval. Deze bedragen zijn soms niet in het uurtarief verwerkt, let hier dus goed op bij het bestuderen van de offerte.

Bent u van plan een hovenier in te gaan schakelen?

Dan is het verstandig om meerdere hovenier offertes aan te vragen en deze na ontvangst goed met elkaar te vergelijken. Zo bent namelijk in staat aanzienlijk op kosten te besparen en daarnaast te kiezen voor de hovenier de het best aansluit op uw prijs- en kwaliteitswensen.


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!