Hovenier offertes: waar op letten?

Mike avatar

Mike op 28-06-2015

Wanneer u meerdere offertes binnen krijgt, wat staat daar dan precies in en op welke punten moet u letten? Een offerte geeft meestal inzicht in prijzen, werkzaamheden en de planning. Lees er hieronder meer over!

Hovenier offertes

Kosten hovenier

Wat misschien wel het belangrijkste is, is hoeveel u uiteindelijk moet betalen. In de offerte van een hovenier leest u de prijzen, wij sommen voor u de gemiddelde prijzen op, inclusief btw.

Kosten tuinontwerp

Voor het ontwerpen van uw tuin wordt gemiddeld €250 tot €500 per ontwerp gerekend. De exacte kosten zijn afhankelijk van de grootte van uw tuin. Hoe groter uw tuin, hoe lager de prijs per m².

Kosten tuinaanleg

Voor het aanleggen van uw tuin wordt in vierkante meters gerekend. U kunt uitgaan van een gemiddelde prijs tussen de €50 en €100 per m². Afhankelijk van uw wensen kan dit uiteraard verder oplopen. Bomen zijn bijvoorbeeld duurder dan planten.

Kosten tuinonderhoud

Een hovenier rekent gemiddeld tussen de €30 en €50 per uur. Prijzen zijn afhankelijk van de omvang van uw tuin en de inrichting hiervan. Doordat prijzen soms zoveel verschillen is het aan te raden altijd offertes aan te vragen en te vergelijken.

Werkzaamheden tuin

In de offerte kunt u lezen welke werkzaamheden de hovenier gaat uitvoeren. Wanneer u een offerte heeft aangevraagd voor een tuinontwerp, dan is de beschrijving erg uitgebreid. Alle materialen en planten zijn dan al vooraf bekend, de prijsopgave is dan ook erg exact.

Handige checklist voor het vergelijken van offertes

Andere belangrijke punten die u kunt terugvinden in een offerte van een hovenier zijn:

- Garantietermijn: eventuele garantietermijnen worden genoemd.
- Geldigheidstermijn: de geldigheidsduur van de offerte.
- Algemene voorwaarden: meestal wordt er verwezen naar de Algemene Voorwaarden van de desbetreffende hovenier.
- KBO nummer: het nummer van het hoveniersbedrijf
- Handtekening: een offerte moet altijd ondertekend zijn van een bevoegd persoon van het desbetreffende bedrijf.

Planning offerte

Doordat veel mensen in de zomer willen genieten van hun tuin, vragen zij in de periode hiervoor veel offertes aan. Dit is dan ook voor hoveniers te drukste periode. Wellicht dat u hiermee rekening kunt houden.

Offerte aanvragen hovenier

Waar kunt u die offertes precies opvragen? U kunt bij ons gratis en geheel vrijblijvend meerdere hoveniers met elkaar vergelijken. Door hoveniers te vergelijken in prijs en kwaliteit kunt u tot wel 40% besparen. Dit door de grote prijsverschillen in deze markt.


Laat een reactie achter, vinden we leuk!