Marokkaanse tuin brengt kleur in je leven!

Mike avatar

Mike op 14-09-2015

Een Marokkaanse tuin kenmerkt zich door het gebruik van veel warme en mooie kleuren. Bent u van plan een Marokkaanse tuin aan te gaan leggen of aan te laten leggen? Dan is dit artikel over Marokkaanse tuinen een echte aanrader. Lees snel verder!

Marokkaanse tuin

De Marokkaanse tuin

De echte Marokkaanse tuin is vaak een heel stuk groter dan wij hier in België kunnen verwezenlijken, maar desalniettemin kunnen we ook met een beperktere ruimte het gevoel van een Marokkaanse tuin evenaren. De Marokkaanse tuinen staan bekend om hun warme kleuren, veelal toegepast in mozaïek, een gegeven wat in een echte Marokkaans tuin natuurlijk nooit mag ontbreken.

Veel van de invloeden voor de typische Marokkaanse tuin vinden hun oorsprong in Spanje. Het gebruik van terracotta en fel kobalt blauwe accenten zijn hier mooie voorbeelden van. Door een juiste toepassing van beide elementen creëert u dat kenmerkende gevoel van warmte en voelt de tuin al gauw erg knus aan.

Inrichting van een Marokkaanse tuin

In de inrichting van een Marokkaanse tuin mag de binnenplaats niet ontbreken. De centrale binnenplaats is feitelijk het hart van een Marokkaanse tuin. Daar waar alles samen komt.

Naast de centrale binnenplaats wordt de inrichting van een Marokkaanse tuin tevens gekenmerkt door de vele hoekjes waar men kan zitten, ontspannen of waar de kinderen kunnen spelen. De zithoekjes worden ingericht met stenen bankjes welke zijn afgewerkt met mozaïek en kleurrijke kussens. Als verbindingen tussen de centrale binnenplaats en de verschillende hoekjes dienen typische Marokkaanse bloemen, planten en begroeiing als limoenbomen, Dahlia, Salvia, varens en muntplanten.

Marokkaanse tuin aan leggen

Een Marokkaanse tuin aan leggen vraagt veel van de verbeeldingskracht. Fantasie gaat hand in hand met creativiteit. Soms kan de creativiteit een handje geholpen worden en een professionele hovenier is daar natuurlijk bij uitstek geschikt voor.

kunnen onderling echter behoorlijk verschillen van prijs. Het is dan ook erg raadzaam om, wanneer u van plan bent een Marokkaanse tuin aan te laten leggen, meerdere experts met elkaar te vergelijken. Vaak kunnen onderlinge prijzen tot wel 40% verschillen. Geld wat u dan beter kunt investeren in een nog mooiere en kleurrijkere Marokkaanse tuin!


Laat een reactie achter, vinden we leuk!