Mediterrane tuin zorgt voor vakantiegevoel

Mike avatar

Mike op 03-01-2016

Met een mediterrane tuin creert u 365 dagen per jaar het vakantiegevoel. Gewoon in uw eigen privé omgeving. Welke typische kenmerken heeft een mediterrane tuin en wat mag er absoluut niet ontbreken? Ontdek het in onderstaand artikel. Lees snel verder!

mediterrane tuin

Mediterrane tuin

Een mediterrane tuin laat zich kenmerken door de grote frivoliteit in de tuin. Geen strakke lijnen, rechte vakken of glad stucwerk, maar juist speelsheid in de ontwerpen; veel ronde vormen en asymmetrie. Maak daarnaast veel gebruik van potten en vazen en kussens en kleden in vele verschillende soorten en kleuren.

Beplanting in een mediterrane tuin

Een mediterrane tuin kan niet zonder beplanting, maar kies voor mediterrane planten en exoten om de juiste sfeer te creeren. Denk hierbij aan olijfbomen, vijgenbomen, lavendel, rozemarijn, jasmijn, oleander en de kleurrijke bougainville.

Gebruik daarnaast veel gekleurde potten en verplaats deze gedurende de jaargetijden. Zo houdt u het speels en zorgt u ieder seizoen weer voor een andere uitstraling van uw mediterrane tuin.

Bestrating in een mediterrane tuin

In een mediterrane tuin hoort een warme bestrating thuis. Grindsoorten die op zand lijken (Yellow Sun Split of Gravier D'hor) doen het erg goed, maar hebben vaak als nadeel dat de kiezels blijven kleven onder de schoenen en zodoende de woning in worden gelopen. Een grovere grindsoort zoals Excluton Beach Pebbles is misschien een oplossing, maar u kunt natuurlijk ook kiezen voor tegels met een warme uitstraling zoals Toscana, Trentino, Terrazzo of Boscio.

Mediterrane tuin laten ontwerpen

Een hovenier kan u prima begeleiden bij het ontwerp en de uitvoering. Samen denkt u na over de invulling, uw wensen en de tips die een hovenier kan inbrengen dankzij zijn ervaring en vakmanschap.

Het is goed om te weten dat hoveniers onderling uiteenlopende tarieven rekenen voor hun diensten. Als u besluit de hulp van een hovenier in te schakelen is het dan ook raadzaam om meerdere vaklui met elkaar te vergelijken alvorens u een definitieve keuze maakt. In veel gevallen kan zo'n vergelijking een mooie besparing opleveren die in sommige gevallen kan oplopen tot wel 40%!


Laat een reactie achter, vinden we leuk!