Onderhoudstips voor je tuin in de lente

Mike avatar

Mike op 14-03-2016

Nog eventjes en we nemen officieel afscheid van de winter. Het betekent dan ook weer dat we de tuin van een grondige schoonmaakbeurt moeten voorzien. In dit artikel ontdek je 5 onderhoudstips voor je tuin in de lente. Lees snel verder!

onderhoud tuin lente

1. Laat je gazon ademen

Om het gazon weer helemaal klaar te krijgen voor de zomermaanden is het belangrijk dat het gazon kan ademen. Verwijder dode resten en takken, verticuteer en bemest zodat het gazon weer helemaal opleeft.

2. Pak onkruid aan

Onkruid wieden hoort erbij als je wilt dat de nieuwe begroeiing een kans maakt in de aankomende periode. Je kunt op twee manieren onkruid te lijf gaan:

  • handmatig (let op dat je de hele wortel verwijdert)
  • met eco-vriendelijke onkruidverdelgers (let op dat je geen naburige planten beschadigt)

3. Nu planten om te genieten in de zomer

Om straks te kunnen genieten van een tuin die vol in bloei staat is het belangrijk dat je nu al begint te planten. Het is verleidelijk om te wachten tot de temperatuur nog iets gestegen is, maar de flora heeft nu eenmaal tijd nodig om te groeien.

Extra tip: giet altijd wat water in het plantgat voor je plant. Hierdoor krijgt de nieuwe plant voldoende vocht en wortelt deze beter.

4. Haagmaand

Maart is de haagmaand. Een nieuwe haag planten en/of de oude haag vervangen doe je het beste in maart. Om te zorgen dat elk plantje voldoende water krijgt (en dus voldoende kans om te wortelen en groeien) ga je uit van 5 plantjes per meter.

5. Snoeien

Heb jij in je tuin knotwilgen, klimop of rozen? Pak dan de snoeischaar er alvast bij. Alle bloemen, planten en bomen die 's zomers bloeien dienen vroeg in het voorjaar al gesnoeid te worden.

Nu is de tijd om je tuin klaar te maken zodat je in de zomermaanden kunt genieten van een heerlijke barbecue met vrienden of familie in een tuin die volop in bloei staat!


Laat een reactie achter, vinden we leuk!