Prijzen voor tuinonderhoud

Mike avatar

Mike op 25-01-2015

De prijs van onderhoud verschilt natuurlijk per tuin. Dat heeft vooral te maken met de inrichting van een tuin. Welke prijzen rekent een hovenier gemiddeld voor tuinonderhoud? De prijs is afhankelijk van de omvang en inrichting van de tuin.

Prijzen tuinonderhoud

Tarief van een hovenier

Het uurtarief van de gemiddelde hovenier ligt tussen de €40 en €55. Dit is exclusief eventuele bijkomende kosten zoals voorrijkosten en het afvoeren van tuinafval. Sommige hoveniers rekenen voor tuinonderhoud per dagdeel. Een hovenier is dan vanaf €200 per dagdeel in te schakelen.

Onderhoudsabonnement

Wanneer u geen omkijken wilt naar het onderhouden van uw tuin is het mogelijk om een onderhoudsabonnement af te sluiten, deze heeft u al vanaf €10 per maand. De prijs hiervan is sterk afhankelijk van de grootte en inrichting van uw tuin. Zo heeft gras bijvoorbeeld ander onderhoud nodig dan planten en bomen. Dit bepaald ook het aantal onderhoudsbeurten per jaar. Een grote tuin met veel beplanting heeft veel vaker een onderhoudsbeurt nodig dan een kleine tuin die erg onderhoudsvriendelijk is.

Kosten tuinaanleg

Wanneer u ervoor wilt kiezen om uw tuin opnieuw of gedeeltelijk opnieuw wilt laten aanleggen dan zijn de prijzen afhankelijk van uw wensen. U kunt uitgaan van een prijs tussen de €50 en €100 per m², dit is inclusief de arbeidsuren en het benodigde materiaal. Voor het aanleggen van verschillende onderdelen hieronder een klein overzicht:

- Aanleggen gras: €5 tot €10 per m²
- Beplanting: €12 tot €28 per m²
- Straatwerk: €50 tot €150 per m²
- Houten vlonders: €75 tot €150 per m²
- Beschutting: €80 tot €150 per m²
 

Besparen op onderhoudskosten

Als u wilt besparen op de kosten van uw onderhoud is het in de eerste plaats belangrijk om uw tuin goed bij te houden. Achterstallig onderhoud is altijd duurder dan regelmatig uw tuin door een hovenier te laten bijhouden. Daarnaast kunt u bepaalde werkzaamheden vaak zelf ook uitvoeren, denk hierbij aan het maaien van uw gras. Ook is de inrichting van uw tuin belangrijk, planten en bomen zijn duurder om te onderhouden dan gras, hier kunt u over nadenken bij het aanleggen van uw tuin.

Ten slotte kunt u ook nog besparen door meerdere offertes te vergelijken van verschillende hoveniers. Door goed te vergelijken en de juiste keuze te maken kunt u aanzienlijk besparen op uw tuinonderhoud.


Laat een reactie achter, vinden we leuk!