Rubberen tuintegels, wat zijn de voordelen?

Mike avatar

Mike op 01-04-2015

Rubberen tuintegels kennen behoorlijk wat voordelen: ze zijn waterdoorlatend, weerbestendig en zeer onderhoudsarm. Je ziet ze vaak bij speeltoestellen voor kinderen of bij bijvoorbeeld het zwembad. Maar rubberen tuintegels zijn op vele andere manieren toepasbaar. Lees snel verder over tuintegels van rubber!

Rubberen tuintegels

Rubberen tuintegels - de voordelen

Rubberen tuintegels kennen vrijwel alleen maar voordelen. Ze zijn makkelijk schoon te maken, zijn waterdoorlatend en zorgen voor een hogere veiligheid door de anti-slip werking en de dempende werking bij bijvoorbeeld een val uit een klimtoestel. Rubberen tuintegels hebben weinig onderhoud nodig en zijn goed bestand tegen alle weersomstandigheden. Tevens helpen rubberen tegels bij de demping van geluid, waardoor ze ook prima geschikt zijn voor gebruik onder bijvoorbeeld een wasmachine.

Toepassing van rubberen tuintegels

Rondom veel speeltoestellen zien we rubberen tegels terug. Kinderen kunnen hierdoor op een veiligere manier spelen en mocht er toch een ongelukje gebeuren, dan dempen de tegels de val. Ook rondom zwembaden zijn rubberen tegels een uitstekende ondergrond. Door de anti-slip werking is de kans op uitglijden veel kleiner. Rubberen tuintegels zijn dan in principe ook voor elk gebruiksdoeleinde geschikt. Waar een stevige, duurzame en onderhoudsarme ondergrond is gewenst kunnen rubberen tuintegels uitkomst bieden. Door de geluiddempende werking zijn rubberen tuintegels ook prima toepasbaar op balkons of terrassen.

Rubberen grastegels

Ziet u toch liever een iets groenere ondergrond? Dan zijn rubberen grastegels een perfect alternatief. Rubberen grastegels beschikken nog steeds over alle voordelen zoals antislip, dempend en waterdoorlatendheid, maar worden opgevuld met gras voor een groenere uitstraling.

Kosten rubberen tuintegels

De kosten voor rubberen tuintegels zijn afhankelijk van een aantal factoren. De dikte en de valhoogte van de rubberen tuintegel zijn bijvoorbeeld van invloed op de prijs. Met de valhoogte wordt berekend tot welke hoogte de tegel bescherming biedt bij een val. De gemiddelde prijzen liggen tussen de € 10,- en € 35,-.

Rubberen tuintegels legt u vrij gemakkelijk zelf. Zelfs voor de niet-handige mensen is het leggen van rubberen tuintegels relatief makkelijk zelf te doen. Wilt u toch liever de hulp van een expert? Zorg dan dat u meerdere vaklui met elkaar vergelijkt. Prijzen kunnen onderling behoorlijk verschillen. Door te vergelijken kunt u aanzienlijk besparen op de kosten voor het laten leggen van rubberen tuintegels!


Laat een reactie achter, vinden we leuk!