Terrasoverkapping, geschikt voor elk terras!

Mike avatar

Mike op 13-07-2015

Met een terrasoverkapping kunt u alle kanten op. Ze zijn leverbaar in een flink aantal soorten en maten, dus ook uw terras is geschikt voor een overkapping. Hieronder staat een klein overzicht van de soorten terrasoverkappingen die mogelijk zijn.

Terrasoverkappinging

Welke soorten terrasoverkappingen zijn er?

Het gebruik van een knikarmscherm

Een knikarmscherm, ook wel zonnetent genoemd, is uitermate geschikt als de zon te hinderlijk wordt. In dat geval kunt u het scherm uitvouwen, dit is makkelijk te doen door de ingebouwde veren. U kunt zowel een handmatig, als elektrisch knikarmscherm laten plaatsen. Er is zelfs de mogelijkheid om dit automatisch te laten doen, aan de hand van een zonnecel en een windmeter.

Een variant van het knikarmscherm is het uitvalscherm. Hierbij is er een uitvalshoek mogelijk tussen de 0 en 120 graden. Een uitvalscherm is windbestendig en verkrijgbaar in verschillende lengtes. Er zijn voor de armen 3 mogelijke systemen, namelijk stormvaste valarmen, glijarmen en gasveerarmen.

Een terrasoverkapping

Bij een echte overkapping is er een draagstructuur waartussen u het doek kunt af- en oprollen. Dit doek is zowel water- als vuilafstotend, zodat het makkelijk bij te houden is.

Vrijstaande terrasoverkapping

Mocht u geen muur hebben op de plek waar u terrasoverkapping wilt, is het mogelijk om te kiezen voor een vrijstaande zonwering. Met deze optie kun u kiezen voor verschillende systemen, denk dan aan bijvoorbeeld een dak met roterende lamellen.

Bespaar op laten plaatsen terrasoverkapping

Bent u geïnspireerd geraakt en wilt u een terrasoverkapping laten plaatsen? Raadpleeg dan een hovenier of andere specialist. Als u een specialist wilt raadplegen is het verstandig om deze met elkaar te vergelijken aangezien er onderling flinke prijsverschillen kunnen zijn. Vraag daarom meerdere offertes aan die slaan op uw situatie. Deze offertes zijn gratis en vrijblijvend, waardoor u er altijd profijt van heeft. Wacht daarom niet langer en bespaar op uw terrasoverkapping!


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!