Tuin laten aanleggen

Mike avatar

Mike op 24-03-2014

Het is weer lente, wat betekend dat we weer langzaam steeds meer naar buiten gaan. Het laten aanleggen van een tuin is dan ook een geschikt moment, zodat u optimaal van de lente en aankomende zomer kunt genieten.

Tuin aanleggen

Kosten tuinaanleg

De gemiddelde kosten van het laten aanleggen van een tuin liggen tussen de €50 en de €100 per vierkante meter, inclusief de arbeidsuren en het materiaal. Uiteraard hangen de verschillende hovenierskosten voor tuinaanleg samen met het materiaal waar u voor kiest. Zo is het laten aanleggen van een grasvlakte voordeliger dan de aanleg van een betegeld terras.

Een huis mét tuin, het complete plaatje
De waarde van uw huis zal aanzienlijk stijgen wanneer u een mooie tuin laat aanleggen. Een huis met tuin maakt het plaatje compleet. Uw huis zal daarnaast veel meer opvallen wanneer deze beschikt over een professioneel aangelegde tuin. Het is dus goed om in plaats van u alleen af te vragen wat het zal gaan kosten om een tuin aan te laten leggen u ook eens af te vragen wat het zal opleveren.

Voordelen tuinaanleg

Het laten aanleggen van een tuin heeft als voordeel dat u in korte tijd resultaat heeft. In een paar dagen kan uw gehele tuin met al haar onderdelen worden aangelegd. Op basis van een mooi tuinontwerp kan een compleet op maat gemaakte tuin worden gerealiseerd waarmee u met de verschillende tuin onderdelen toch één geheel laat creëren.

De fases van tuinaanleg

De aanleg van uw tuin zal in verschillende fases worden gerealiseerd:

Fase 1, het inmeten: in eerste instantie zal uw tuin worden ingemeten, op deze manier weten de hoveniers exact waar de verschillende tuinonderdelen moeten komen.
Fase 2, het grondwerk: als u al over een bestaande tuin beschikt dan zullen de oude tuinonderdelen eerst worden verwijderd. Daarna zal de grond worden voorbereid op de aanleg van de nieuwe tuin.
Fase 3, tuinafscheidingen en straatwerk: de tuinpaden en terrassen zullen worden gerealiseerd. Hierdoor krijgt u al een goed beeld van hoe uw uiteindelijke tuin er uit zal komen te zien.
Fase 4, de beplanting: als laatste zal de beplanting worden aangelegd. Bomen, struikgewas, planten, gras en bloemen krijgen een plek waarbij rekening wordt gehouden met de groei ervan.

Beste tijd voor uw tuinaanleg
In principe kunt u uw tuin in alle seizoenen laten aanleggen, tenzij de grond bevroren is door vorst. Maar als u al direct in het voorjaar wilt genieten van uw tuin dan is het verstandig deze, of in ieder geval een deel ervan, al in de herfst of winter aan te laten leggen. Daarnaast is het voorjaar ook de drukste periode voor hoveniers omdat veel mensen hun tuin in het voorjaar laten aanleggen, u bent op deze manier dus ook de drukte voor.

Verschillende offertes tuinaanleg

Het is verstandig om voor het laten aanleggen van uw tuin verschillende hovenier offertes op te vragen. De prijzen kunnen namelijk nogal variëren en het kan u dus kosten besparen door meerdere hovenier offertes met elkaar te vergelijken.


Laat een reactie achter, vinden we leuk!