Tuinarchitect voor uw tuinontwerp

Mike avatar

Mike op 17-01-2015

De tuinarchitect maakt van uw tuin een paradijselijke plek om te verblijven. In samenspraak met de tuinarchitect creëert u het hof van Eden, gewoon in uw eigen tuin. Maar wat doet een tuinarchitect precies? Wat zijn de voordelen om samen te werken met een tuinarchitect? En aan welk kostenplaatje moet u ongeveer denken wanneer u een vakman inschakelt om uw tuin te ontwerpen?

tuinontwerp architect

De tuinarchitect & zijn werkzaamheden

Een tuinarchitect is een vakman die u kan helpen bij het tuinontwerp. Een tuinarchitect maakt voor u een plan hoe u de tuin het beste kunt indelen. Een ultieme balans tussen beplanting en bestrating is toch wel zijn visitekaartje.

De tuinarchitect kan u helpen bij het opstellen van een plan voor de beplanting en bestrating, maar sommige tuinarchitecten kunnen u ook helpen bij het ontwerpen van tuinmeubelen, plantenbakken en overige tuinaccessoires.

Een tuinarchitect moet een ruime kennis hebben van beplanting en gebruik van materialen om er voor te zorgen dat uw tuin in alle seizoenen volledig in balans is en aansluit bij de stijl van uw woning. Daarom werkt hij vaak samen met een hovenier om tot een subliem resultaat te komen.

Samenwerken met erkende tuinarchitecten

Om er zeker van te zijn dat uw tuin ook daadwerkelijk die prachtige plek gaat worden die u voor ogen heeft is het raadzaam om de geschikte tuinarchitect vooraf zorgvuldig te selecteren en te toetsen. Erkende tuinarchitecten zullen altijd aangesloten zijn bij de betreffende brancheorganisatie en openheid van zaken geven wat betreft hun voorgaande werken. Een tuinarchitect is doorgaans namelijk erg trots op het werk wat hij reeds heeft geleverd.

Tevens is het slim om vooraf een gesprek aan te vragen met de tuinarchitect zodat u uw wensen duidelijk kunt maken. Dit gesprek is meestal vrijblijvend en kosteloos. Zo weet u snel genoeg of de tuinarchitect de vakman is die u zoekt voor uw tuinontwerp!

Kosten van een tuinontwerp door een tuinarchitect

De kosten voor een professioneel tuinontwerp door een tuinarchitect kunnen behoorlijk uiteen lopen. De kosten zijn afhankelijk van de gebruikte materialen en natuurlijk de grootte van uw tuin. Tuinarchitecten en hoveniers werken meestal aan de hand van twee soorten kosten:

- Een prijs per m² (meestal bij grote tuinen, waarbij geldt: hoe groter de tuin, hoe lager de prijs per m²)
- Een vast bedrag voor het tuinontwerp (bedragen tussen de € 200,- en € 500,- zijn eerder normaal dan uitzonderlijk)

Wanneer u niet het budget heeft om gebruik te maken van de diensten van een tuinarchitect kunt u vaak ook terecht bij een goede hovenier. De hovenier kan voor u een standaard tuinontwerp maken. Of u kunt ook voor een voorbeeldtuin kiezen. In dat geval heeft u geen op maat gemaakt ontwerp voor uw tuin wat de tuinarchitect wel zal doen, maar bespaart u op de kosten voor het ontwerp.

Besparen op de kosten voor uw tuinontwerp

De beste tip die we hierbij kunnen geven is dat het raadzaam is om van tevoren meerdere specialisten te vergelijken qua reeds geleverde werken, maar zeker ook de prijzen die zij rekenen voor uw diensten. Onderlinge prijzen kunnen namelijk aanzienlijk van elkaar verschillen, in sommige gevallen tot wel 60%!

Zo weet u altijd zeker dat u de beste prijs voor een tuinontwerp van een tuinarchitect heeft!


Laat een reactie achter, vinden we leuk!