Tuinonderhoud in de zomer

Mike avatar

Mike op 17-08-2015

In de zomermaanden komt het vaak voor dat gezinnen eropuit trekken naar warmere delen van de wereld om te genieten. Het is belangrijk om uw tuin goed verzorgd achter te laten terwijl u op vakantie bent, zeker als dit voor meerdere weken is. In dit artikel bespreken we enkele voorbereidingstips voor uw tuin om ervoor te zorgen dat deze ook na uw vakantie in topconditie is.

Tuinonderhoud zomer

Heeft u gedacht aan het verwijderen van onkruid?

De eerste tip om uw tuin in perfecte staat terug te zien na uw vakantie is het verwijderen van onkruid en dode bloemen uit uw tuin. Door het weghalen van dode bloemen wordt de groei van nieuwe bloemen gestimuleerd. Als u de dode bloemen laat liggen, kan dit voor schimmel en/of ziektes aan uw planten zorgen.

Zorg voor nieuwe planten

Als de dode planten weg zijn wilt u graag wat nieuws in de tuin. Denk dan aan groenten in plaats van nieuwe bloemen. Het klinkt misschien wat raar maar in augustus kunnen sommige groenten nog prima gezaaid worden. Groenten zoals sla, radijzen, winteruien of spinazie zijn prima vervangers om de lege plekken op te vullen.

Vergeet niet uw planten voldoende water te geven

Een van de dingen die het meest worden vergeten is de planten voldoende water te geven voor de vakantie. Zeker als u niemand kunt regelen die regelmatig even de tuin sproeit is het van belang om de planten goed water te geven voor vertrek. Daarnaast kunt u tijdens uw vakantie een sproeier in de tuin eens per week laten sproeien. Dit kan bijvoorbeeld middels timers.

Meer tuintips? Raadpleeg een hovenier!

Als u meer wilt weten hoe u uw tuin het best kunt onderhouden, kunt u een hovenier inschakelen voor hulp en advies op maat. Ook zou een hovenier u kunnen helpen bij het onderhoud van de tuin.

Als u opzoek bent naar een hovenier is het verstandig om meerdere hoveniers te vergelijken middels offertes. Deze zijn gratis en vrijblijvend aan te vragen en het kan u flink wat geld besparen aangezien iedere hovenier een andere prijs noemt voor een bepaalde klus. Wacht daarom niet langer en vraag offertes aan voor een hovenier bij u in de buurt!


Laat een reactie achter, vinden we leuk!