Tuintegels, wat zijn de kosten?

Mike avatar

Mike op 15-06-2015

De bedragen die gemoeid gaan met het kopen van tuintegels variëren sterk. Dit kan afhangen van materiaalsoort, grootte of vorm die gelegd wordt. De variatie hiervan kan liggen tussen de 15 en 65 euro per m2.

Tuintegels

Een tuintegel van hout

Het mooie van houten tuintegels is dat deze in iedere tuinstijl passen en ook makkelijk te combineren is met andere tuintegel soorten. Ook de invloed van vuil en temperatuur is gering. De gemiddelde prijzen voor houten tuintegels liggen tussen de 20 en 65 euro per vierkante meter.

Een betonnen tuintegel

Deze tuintegels zijn zeer bekend en kunnen gebruikt worden voor zowel een terras als een looppad. De betontegel is vaak functioneel en strak, en wordt vaak in grote getale geproduceerd. Hierdoor komt de prijs van betonnen tuintegels te liggen tussen de 15 en 35 euro per m2.

Een onderlaag van grind, split of zand

U kunt in plaats van tegels natuurlijk ook gebruikmaken van grind, split of zand. Deze materialen zijn onderhoudsvrij en door er een keer doorheen te harken ziet het er vaak uit alsof er een nieuwe laag ligt. Grind wordt ook vaak gebruikt tussen de planten om de bodem te bedekken. Gemiddeld gezien liggen de kosten voor grind, split en zand tussen de 5 en 15 cent per kilogram.

Tuintegels van natuursteen

Natuursteen kent verschillende soorten en iedere soort heeft zo zijn eigenschappen. Het grote voordeel van natuursteen is dat de tegel lang mee gaat. Daarnaast is het ook makkelijk schoon te houden. Natuursteen is over het algemeen wel duurder dan de meeste tegels, maar daar staat ook een betere kwaliteit en duurzaamheid tegenover. De prijs voor natuurstenen tegels liggen tussen de €30,- en €65,-.

Hoe gaan de tuintegels het langst mee?

Als u investeert in tuintegels wilt u natuurlijk dat de tegels lang mooi blijven zodat de investering duidelijk zijn waarde heeft. Door een stratenmaker in te schakelen weet u zeker dat de tegels vlak en stevig worden gelegd. Ook kan een stratenmaker u adviseren bij het kiezen van een bepaalde materiaalsoort.

Wilt u een nieuwe tuin? Vraag gratis offertes aan!

Het valt ten zeerste aan te raden om verschillende offertes aan te vragen als u van plan bent om tuintegels te kopen. Het verschil in prijs tussen verschillende leveranciers kan flink oplopen waardoor u ook flink kunt besparen. Vraag daarom vandaag nog offertes aan en bespaar aanzienlijk op uw aankoop!


Laat een reactie achter, vinden we leuk!