Welke border is geschikt voor uw tuin?

Mike avatar

Mike op 28-09-2015

Er zijn tientallen manieren om een border te leggen in uw tuin. Dit zelf doen hoeft niet lastig te zijn. Borders zijn er namelijk in allerlei soorten en maten waardoor u heel creatief kunt zijn met het plaatsen van borders.

Border leggen tuin

Welk materiaal past bij uw tuin?

Stenen border plaatsen

Als u zelf een border van steen wilt plaatsen kunt u gebruik maken van stoeptegels. Als u deze op hun kant legt of doormidden breekt kunt u ze gemakkelijk plaatsen door ze voor de helft in te graven. Door het spelen met de plaatsing van de tegels kunt u een heel leuk effect krijgen met uw border. Uiteraard kunt u de border ook van andere soorten stenen maken. Ook leuk is om bijvoorbeeld dezelfde stenen te gebruiken als het terras, zo creëert u een mooi geheel.

Houten border plaatsen

Een houten border plaatsen is ook mogelijk, maar is wel wat lastiger. Zorg ervoor dat u een voldoende aantal van dezelfde soort planken haalt. Ook met houten borders kunt u spelen met patronen om zo een leuk effect te krijgen. Zet de planken bijvoorbeeld om en om verticaal voor elkaar neer voor een speels effect.

Advies op maat bij de hovenier

Er zijn nog vele verschillende materialen om een border te maken, denk bijvoorbeeld aan beton. Wilt u meer ideeën op doen, dan kunt u advies inwinnen bij een hovenier. Die kan u ook helpen bij het plaatsen van een border.

Als u wilt weten welke hovenier u het voordeligst kan helpen, kunt u gratis offertes aanvragen. Deze vrijblijvende offertes laten u snel en gemakkelijk zien welke hovenier u het voordeligst kan helpen. Vraag nu offertes aan om flink te besparen op het laten plaatsen van een border.


Laat een reactie achter, vinden we leuk!