Hovenier

U kunt een hovenier voor van alles inhuren, of u nu een nieuwe tuin, oprit, terras of vijver wilt aanleggen. Maar een hovenier kan ook worden ingeschakeld wanneer u behoefte hebt aan jaarlijks of periodiek tuin onderhoud.

Hovenier

Hovenier; tuinman met ervaring

Bij het aanleggen van een tuin moet rekening gehouden worden met meerdere factoren zoals het ontwerp van de tuin, de bodemgesteldheid en het beplantingsplan. Een hovenier, of ook vaak tuinman genoemd, heeft van al deze zaken kennis en weet daarom dus exact hoe hij te werk moet gaan en kan u daarnaast ook informeren en adviseren. Op deze manier kan er een goede basis worden aangebracht voor een duurzame tuin waarvan lange tijd kan worden genoten.

Ontwerpen van een tuin
Ook kan een hovenier uw helpen bij het ontwerpen van uw tuin. Of u nu graag een landelijke tuin of moderne tuin wilt. Het is verstandig om voor het aanleggen van een tuin eerst een duidelijk tuinontwerp te laten maken. Op deze manier kan de hovenier er voor zorgen dat er een goede balans komt wat betreft straatwerk en beplanting in uw tuin.
 

Hoveniers vergelijken

Wanneer u meer informatie wilt inwinnen van een professional of meerdere hoveniers wilt vergelijken in prijs en kwaliteit kunt u hier meerdere hovenier offertes aanvragen. Door deze offertes te vergelijken kunt u tot wel 40% besparen op uw hovenier! Vraag nu geheel vrijblijvend meerdere offertes aan van hoveniers binnen uw regio!

Vragen

Dat mag altijd.

Prijzen voor tuinaanleg liggen tussen de €45 en €110 per vierkante meter, dit is inclusief arbeidsuren en materiaal. De prijs zal voornamelijk afhankelijk zijn van de wensen voor in de tuin en de grootte van de tuin.
Prijzen van hoveniers in Vlaanderen kunnen nogal verschillen. Gemiddelde prijzen liggen zo tussen de €35 en €55 per uur. Om eenvoudig een scherp geprijsde hovenier te vinden, kunt u het beste meerdere hoveniersbedrijven uit uw regio vergelijken!
Jazeker. De bij ons aangesloten hoveniers kunnen u ook helpen bij het ontwerpen van uw tuin.