Landelijke tuin

Een landelijke tuin sluit goed aan op het omringende landschap. Vanuit het huis wordt er uitgekeken op weelderige borders en bijvoorbeeld een buitenhoek met veel organische vormen. Er is in een landelijke tuin ruimte voor organische groei, maar deze wordt uiteraard wel bijgehouden.

Landelijke tuin

Kenmerken van landelijke tuinen

Landelijke tuinen hebben een aantal kenmerken, zo zien we er vaak waterpartijen in terug, maar ook doorkijkjes, zitjes en een gazon.

Vijver

Een vijver past erg goed in een landelijke tuin. Kies bijvoorbeeld voor een wat langere rechte vijver, of juist voor een wat rondere vijver in de as van de tuin. Zuurstofplanten zien we er vaak in terug en zorgen er ook voor dat vissen er in kunnen leven. Daarnaast trekt een vijver in de tuin vaak ook nog andere dieren aan zoals bijvoorbeeld kikkers en vogels.

Beplanting

Wat betreft beplanting in een landelijke tuin zien we veel klimplanten zoals klimrozen maar ook clematis. Verder zijn vaste planten ook een belangrijk onderdeel in landelijke tuinen, denk bijvoorbeeld aan de hortensia, vlinderstruik, hosta, akelei etc. Het knippen en in vorm snoeien van planten in bijvoorbeeld een bol of pilaar past dan weer niet zo goed in een landelijke tuin, dit zien we meer terug in een moderne tuin.

Bestrating

Bestrating is een belangrijk onderdeel in de landelijke tuin. Om een optimale landelijke sfeer te creëren kan er bijvoorbeeld een muurtje worden gemetseld, maar denk verder ook aan het aanleggen van een looppad of een slingerpaadje door tuin tuin. Verder wordt er in landelijke tuinen ook veel gebruik gemaakt van grind.
 

Hoveniers vergelijken voor aanleg landelijke tuin

Wanneer u van plan bent om een landelijke tuin aan te laten leggen, dan kan het zeker lonen om een aantal verschillende offertes van hoveniers uit uw regio met elkaar te vergelijken op prijs en kwaliteit. U kunt zo namelijk behoorlijk besparen op uw hovenierskosten en daarnaast zo ook gemakkelijk kiezen voor een hovenier die het beste aansluit op uw wensen.

Vragen

Dat mag altijd.

Een exacte prijs is lastig te geven omdat de prijs voor een groot deel afhangt van de wensen voor in de tuin en ook de grootte van de tuin. Prijzen kunnen variëren tussen de €45 en €110 per vierkante meter, inclusief materiaal en arbeidskosten. Vergelijk altijd meerdere hoveniers, zo kunt u eenvoudig besparen!
Ja daarvoor bent u hier ook op de juiste plek. De hoveniers die bij ons zijn aangesloten kunnen samen met u een tuinontwerp maken voor een landelijke tuin.
In principe hoeft natuur niet 'winterklaar' gemaakt te worden, natuur past zich automatisch aan aan de verschillende klimaten. In de meest tuinen komen echter bomen en planten voor die van nature niet voorkomen in ons klimaat. In dat geval is het wel aan te raden om deze beplanting voor te bereiden op koude temperaturen.