Moderne tuin

Een moderne tuin, het is een begrip dat vaak wordt gebruikt wanneer er over een tuin wordt gesproken waarin strakke geometrische lijnen en vormen in gebruikt worden. Eigenlijk is de benaming 'moderne tuin' niet helemaal correct, aangezien modern feitelijk 'hedendaags' betekend. Maar om het eenvoudig te houden, spreken we in dit artikel ook over een moderne tuin.

Moderne tuin

Moderne tuinen zijn trendy, functioneel en onderhoudsarm

Moderne tuinen zijn nog steeds erg populair en trendy. Een moderne tuin straalt balans uit en is uitermate geschikt om helemaal in tot rust te komen. Er wordt bij een moderne tuin vaak goed gekeken naar de vormen en lijnen van het huis waarachter deze komt te liggen, dit in tegenstelling tot een landelijke tuin, waar vooral wordt gekeken naar de natuur om het huis. Door dezelfde vormen en lijnen te gebruiken in de tuin, wordt er eenheid en rust gecreëerd.

Onderhoudsvriendelijk

Er wordt doorgaans gebruik gemaakt van niet alledaagse materialen die meestal onderhoudsarm zijn, daardoor zijn moderne tuinen onderhoudsvriendelijk. Er komt vaak relatief veel bestrating in terug en er worden veel tuinproducten gebruikt die een langdurige kwaliteit hebben.

Functioneel

Ook is de moderne tuin over het algemeen erg functioneel ingericht, denk aan ruime terrassen en duidelijke paden. Er wordt vaak nadruk gelegd op plekjes ter ontspanning, op die manier wordt een moderne tuin eigenlijk een soort buitenkamer. Dit effect wordt nog meer versterkt door het comfort dat tuinmeubels tegenwoordig hebben.

Juiste balans in bestrating en beplanting

Ondanks dat er in moderne tuinen vaak relatief weinig beplanting wordt aangebracht, mag dit zeker niet worden onderschat. We zien geregeld moderne tuinen met zeer weinig beplanting. Zo'n strakke tuin wordt dan al snel erg steriel en voelt een tuin soms bijna niet meer als tuin aan. Om dit te voorkomen is het aan te raden om zeker niet te weinig beplanting aan te brengen en bij de keuze van soorten beplanting, te kiezen voor veel weelderige beplanting. Op deze manier wordt er eenvoudig een levendige sfeer gecreëerd in de moderne tuin.
 

Hoveniers vergelijken voor moderne tuin aanleg

Wanneer u graag een moderne tuin zou willen laten aanleggen. Dan is het verstandig om offertes aan te vragen van diverse hoveniers, gevestigd bij u in de regio. U kunt zo besparen op hovenierskosten en daarnaast eenvoudig kiezen voor de hovenier te het beste aansluit bij uw prijs-en kwaliteitswensen.

Een goede hovenier kan u perfect helpen bij het ontwerpen en aanleggen van uw tuin. Deze heeft veel ervaring en weet dus ook exact waarop moet worden gelet, wanneer er wordt gekozen voor een moderne tuin.

Vragen

Dat mag altijd.

Een precieze prijs is lastig te zeggen omdat het natuurlijk voor een groot deel afhangt van de wensen voor in de tuin en de grootte van de tuin. Prijzen kunnen liggen tussen de €45 en €110 per vierkante meter, inclusief materiaal en arbeidskosten.
Jazeker. De hoveniersbedrijven die bij ons zijn aangesloten kunnen samen met u een tuinontwerp maken dat precies aansluit op uw wensen en behoeften.
Ja dat kan. De zwemvijver is populair en wordt meer en meer geplaatst in moderne tuinen. Heerlijk om in de zomer in eigen tuin af te koelen!