Oprit aanleggen

Een oprit aanleggen is niet gemakkelijk maar kan wel zelf gedaan worden. De vraag is of u het werk er voor over heeft, een oprit aan laten leggen hoeft namelijk helemaal niet duur te zijn. Ook heeft een oprit laten aanleggen nog andere voordelen, zo weet u zeker dat het leggen goed en vakkundig wordt uitgevoerd en is het vaak zo dat u lange garanties krijgt op uw aangelegde oprit.

Oprit aanleggen
U kunt kiezen uit diverse soorten stenen om de oprit mee te laten leggen, deze stenen verschillen in prijs. Kasseien zijn over het algemeen duurder dan klinkers, maar bieden daarnaast wel extra voordelen. Er zijn kleiklinkers en betonklinkers beschikbaar. Klinkers bieden daarentegen meer mogelijkheden en verschillen in uitvoeringen en prijzen.

Opritten, persoonlijke entree vanaf de openbare weg

Officieel is de oprit het gedeelte tussen rijweg en de rooilijn, dit is de grens met het privé-eigendom. Een oprit is altijd direct te bereiken vanaf de openbare weg. Wanneer een aanzienlijke afstand wordt afgelegd van openbare weg tot woning, wordt er gesproken van een oprijlaan. Per perceel mag u twee opritten hebben met samen een nuttige lengte van 8 meter. Als u van plan bent een oprit te laten aanleggen is het verstandig om uzelf eerst goed te oriënteren, zodat u goed doordacht de voor u juiste keuzes kunt maken.

Oprit laten aanleggen

Wanneer u graag uw oprit aan wilt laten leggen door een professionele hovenier, dan is het verstandig om hiervoor meerdere hovenier offertes aan te vragen en deze met elkaar te vergelijken op prijs en kwaliteit. U kunt zo namelijk behoorlijk besparen en daarnaast ook eenvoudig kiezen voor de hovenier met de voor u beste prijs-kwaliteit verhouding.

Vragen

Dat mag altijd.

Jazeker. De bij ons aangesloten hoveniers voeren alle soorten tuinwerken uit, dus ook het ontwerpen van een nieuwe tuin.
Dit is natuurlijk voor een groot gedeelte afhankelijk van de soort steen die u gebruikt voor uw oprit. Daarnaast zullen kosten voor het bestraten van een oprit liggen tussen de €25 en €40 per uur. Vergelijk altijd offertes van meerdere hoveniers, zo kunt u namelijk gemakkelijk besparen!
Over het algemeen hoeft natuur niet 'winterklaar' gemaakt te worden, deze past zich namelijk automatisch aan. Maar omdat we in onze tuinen vaak speciale wensen en dus soorten beplanting hebben, of graag willen in de lente en zomer. Is het wel aan te raden om de tuin voor te bereiden op temperaturen rond het vriespunt.