Terras aanleggen

Het terras is vaak de link tussen huis en tuin, het moet aansluiten bij de aanpalende woonkamer of keuken en zich vlot integreren in de tuin. Als u een terras gaat aanleggen of gaat laten aanleggen zijn er verschrikkelijk veel verschillende keuzes. Welk materiaal, welke kleur, hoe groot, plaatsing, vorm enzovoorts. Plan daarom vooruit wat u wilt en voor welke functie het terras wordt aangelegd.

Terras aanleggen

Aanleggen terras, bouwvergunning of niet?

Voordat u een terras laat aanleggen moet u eerst nagaan of u dit kunt doen zonder bouwvergunning. Meestal heeft u deze niet nodig, u kunt dit nachecken door de volgende punten te controleren:
- het terras is niet groter dan 50 vierkante meter
- het terras ligt volledig binnen 30 meter van de woning
- er is geen wijziging van het grondpijl nodig
- het terras ligt niet in de voortuin (perceelsgrens)

Als u hieraan voldoet kunt u gerust een terras (laten) aanleggen. Net als voor uw tuin geldt dan, dat een terras onderhoud nodig heeft. Voegen zijn de voornaamste reden voor onderhoud, deze zijn het gevoeligst voor vervuiling. Hoe groter het oppervlak van de tegels, hoe minder voegen u heeft. Er bestaat tegenwoordig polymeerzand, met dit zand kunt u voegen opvullen zodat er minder vervuiling ontstaat. Uw terras is ook gevoelig voor onkruid en mos. Dit kunt u simpel zelf verwijderen. Het vergt wat inspanning maar dit is wel de goedkoopste manier van onderhouden.
 

Terras laten aanleggen

Wanneer u er graag zeker van wilt zijn dat het aanleggen van uw terras op professionele wijze gebeurd, dan kunt u er voor kiezen om een hovenier in te schakelen. Deze heeft hier veel ervaring mee en weet exact waar op gelet moet worden. Een hovenier kan u goed informeren en adviseren.

Het is verstandig om offertes van verschillende hoveniers met elkaar te vergelijken op prijs en kwaliteit. Zo kunt u eenvoudig zien bij welke hovenier u het goedkoopst uit bent en waar u de beste prijs-kwaliteit verhouding krijgt. Vergelijk hier geheel gratis en vrijblijvend meerdere offertes en bespaar!

Vragen

Dat mag altijd.

Ja dit is zeker mogelijk. De zwemvijver wordt steeds populairder en hoveniers plaatsen deze daarom dus ook steeds meer in een tuin. Heerlijk om in de zomerse periode even af te koelen in de eigen tuin!
Dat is uiteraard afhankelijk van het soort terras en de grootte van het terras. Over het algemeen liggen prijzen voor een terras zo tussen de €25 en €40 per uur. Het is daarom altijd aan te raden om meerder offertes te vergelijken, zo kiest u eenvoudig voor de hovenier met de beste prijs!
Ja daarvoor bent u hier ook op de juiste plek. Onze hoveniers kunnen u ook helpen bij het maken van een persoonlijk tuinontwerp!