Tuinaanleg

Een tuin aanleggen is geen makkelijke klus, daarom wordt er vaak voor gekozen om een hoveniersbedrijf in te schakelen. Er moet rekening gehouden worden met het ontwerp van de tuin, de bodemgesteldheid en het beplantingsplan.

Tuinaanleg
Een tuin bestaat meestal uit diverse terrassen, paden, beplanting, gras en hekwerk. Kiest u ervoor om toch zelf de tuin aan te leggen, bedenk dan eerst of u wel genoeg kennis heeft van een goede bodemgesteldheid, metselwerk, timmerwerk, bestrating en het aanleggen van elektra. Bedenk ook dat een tuin nooit af is, na de tuinaanleg moet er goed onderhouden worden. Een mooie tuin zorgt ervoor dat de waarde van uw huis stijgt. Het beste kunt u uw tuin in de herfst of winter laten aanleggen, op deze manier kunt u in het voorjaar al genieten van uw tuin.

Onderhoud na Tuinaanleg

Als uw tuin er eenmaal bijligt zoals u voor ogen had bent u nog niet klaar. Elk jaar opnieuw zal u uw tuin bij moeten houden. Denk hierbij aan het snoeien van hagen en bomen, vellen van grote bomen, maaien en afboorden van uw gazon, onderhoud van uw borders en perken, bemesting en bodemverbetering, voor- en najaar snoei, onkruidvrij maken van uw tuin en het bestrijden van ziekten en plagen van beplanting. Een verzorgde tuin heeft u zelf in de hand.
 

Tuinaanleg offertes

Wilt u advies op maat? Of u nu van een bestaande tuin, eigen ontwerp of op basis van het ontwerp van professionele hoveniers uitgaat: besparen doet u door het vergelijken van offertes. U ontvangt altijd prijzen van tuinmannen uit uw eigen regio waarmee u direct in contact kunt komen. Vergelijk meerdere tuinaanleg offertes en bespaar tot 40%!

Vragen

Dat mag altijd.

Jazeker. De bij ons aangesloten hoveniers voeren alle tuinwerkzaamheden uit. Dus ook het ontwerpen van een tuin.
De kosten van tuinaanleg zijn uiteraard voor een groot deel afhankelijk de wensen en de grootte van de tuin. Prijzen voor tuinaanleg liggen zo tussen de €45 en €110 per m2, dit is inclusief arbeidsuren en materiaal. Vergelijk altijd offertes van meerdere hoveniers, zo kunt u eenvoudig besparen!
Kosten voor tuinonderhoud verschillen per hovenier maar liggen over het algemeen zo tussen de €35 en €55 per uur. Vergelijk voor tuinonderhoud altijd meerdere hoveniers uit uw regio, zo kunt u eenvoudig kiezen voor de hovenier met de beste prijs!