Tuinrenovatie

Door middel van tuinrenovatie kunt u uw tuin voorzien van een goede opknapbeurt. Aan welke werkzaamheden moet u denken bij tuinrenovatie en wat kunt u er mee bereiken? We bespreken het hieronder.

Tuinrenovatie

Tuin renovatie werkzaamheden

Gemiddeld is een tuin een keer in de 10 jaar toe aan renovatie. Dit kan verschillende redenen hebben. Het kan zo bijvoorbeeld zijn dat de tuin niet meer zo goed aansluit op uw wensen of dat de tuin verwaarloosd geraakt is.

Het renoveren van een tuin is over het algemeen een behoorlijke klus. Denk hierbij aan werkzaamheden zoals het:

- Verwijderen van onkruid
- Snoeien van struiken en bomen
- Verplaatsen of verwijderen van bomen en planten
- Aan- en afvoeren van grond
- Herstellen van bestrating en schuttingen

De basis van de tuin blijft bij een renovatieklus behouden. Een hovenier weet precies welke werkzaamheden waar uitgevoerd moeten worden om zo de tuin optimaal te kunnen renoveren. Bestaande bestrating kan in de meeste gevallen ook gewoon worden hergebruikt. Er wordt dus een grondige verandering in de tuin aangebracht zonder dat daar eigenlijk nieuwe onderdelen voor moeten worden aangeschaft. Ook zorgt dit ervoor dat de tuin na renovatie nog steeds een mooie en volwassen uitstraling heeft. Door het hergebruik hoeft er namelijk niet gewacht te worden totdat alles er weer groen uit ziet.

Als de basis van de tuin echt niet meer geschikt is voor renovatie kan er gekozen worden voor het opnieuw aanleggen van de tuin. Tuinaanleg is uiteraard wel duurder dan tuinrenovatie, maar het voordeel is wel dat bij het opnieuw aanleggen van een tuin de gehele tuin compleet naar smaak kan worden ingericht.
 

Hoveniers vergelijken voor tuinrenovatie

Wanneer uw tuin toe is aan renovatie en u wilt dit laten uitvoeren door een ervaren vakman, dan is het aan te raden om offertes van meerdere hoveniers uit uw regio te vergelijken. U bent zo in staat om te besparen op uw renovatiekosten en kunt zo gemakkelijk kiezen voor de hovenier met de voor u beste prijs-kwaliteit verhouding voor de renovatie.

Vragen

Dat mag altijd.

Prijzen voor tuinrenovatie verschillen per hovenier. Daarnaast zullen de kosten ook afhankelijk zijn van de renovatiewensen en de grootte van de tuin. Prijzen liggen tussen de €45 en €110 per vierkante meter, inclusief materiaal en arbeidskosten. Vergelijk altijd meerdere hoveniers en vindt zo de beste prijs!
Ja dat kan. Zwemvijvers zijn populair, hoveniers plaatsen deze dan ook steeds vaker een tuin. Heerlijk om in de zomerperiode in eigen tuin af te koelen.
Prijzen van tuinonderhoud liggen tussen de €35 en €55 per uur. Omdat prijzen per hovenier verschillen is het slim om altijd offertes van meerdere hoveniers te vergelijken. Zo kiest u eenvoudig voor een goede hovenier tegen de beste prijs!